Jeugdcultuurfonds en jeugdsportfonds

24 november 2017

Sinds deze zomer kunnen kinderen vanaf 4 jaar gebruik maken van deze fondsen. Zij helpen mee om bijvoorbeeld de contributie te betalen.

Ouders die hier graag gebruik van willen maken kunnen zich niet rechtstreeks aanmelden. Dit kan alleen via een intermediair. Voor onze school kunt u zich melden om een aanvraag in te dienen bij onze intern begeleider Joske Klaver.

JEUGDCULTUURFONDS   +    JEUGDSPORTFONDS

Uw dochter wil op judo, uw zoon wil gitaarles.  Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen? Misschien kan het Jeugdsport- of Jeugdcultuurfonds helpen! Wij betalen de contributie/lesgeld en eventueel kleding en attributen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

VERGOEDING
Voor een sportaanvraag is max. € 225,- en voor cultuur € 450,- per kind per jaar beschikbaar. Na een goedgekeurde aanvraag wordt de contributie/lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuuraanbieder betaald. Is sommige gevallen is het mogelijk daarbij een waardebon voor benodigde kleding/attributen te ontvangen.

WELKE SPORTEN EN CULTURELE ACTIVITEITEN?
Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen de contributie van sportverenigingen en/of sporten die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden. Wij vergoeden geen zwemles (A/B/C), fitness en scouting. Een culturele activiteit moet vallen onder de categorie: muziek, beeldende kunst, nieuwe media, dans, theater of kindercircus. Waarbij het moet gaan om actieve deelname. U kunt per kind maar van één fonds tegelijkertijd gebruik maken.

HOE KAN IK EEN AANVRAAG INDIENEN?
Ouders/verzorgers kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair; een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind of gezin. Denk hierbij aan een docent/mentor/IB’er op school, (buurt)sportcoach of cultuurcoördinator, een sociaal wijkteam, gezondheidsorganisatie, humanitaire hulp, St. Leergeld of schuldhulpverlener.
Kunt u geen intermediair vinden?  Kijk dan op onze website voor een overzicht per regio of neem contact op met de coördinator.

WANNEER BEGINNEN?
Normaal gesproken kunnen kinderen binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit, starten met de sport-, muziek-, dans -of toneelles.

Kijk voor meer informatie op:

Jeugdsportfonds                                            Jeugdcultuurfonds
www.jeugdsportfonds.nl/groningen              www.jeugdcultuurfonds.nl/groningen
groningen@jeugdsportfonds.nl                      groningen@jeugdcultuurfonds.nl

Of bel op woensdagochtend naar coördinator Martina Haak-Snoek op 06-81304503.