Onderwijsstaking 15 maart

25 februari 2019

Vrijdag 15 maart Onderwijsstaking

Beste ouders/verzorgers,

Leerkrachten ziek, geen of te weinig vervanging, leerlingen naar huis, onrust op school, onvrede bij ouders! Kortom: het gaat niet goed met het onderwijs in Nederland! Op de Wim Monnereauschool  merken wij en u dit in toenemende mate.

Om het onderwijs de komende jaren weer aantrekkelijk te maken is een breed gedragen investeringsplan nodig om ervoor te zorgen dat er meer leerkrachten komen, die enthousiast zijn om in het onderwijs te gaan werken.

Om aan te geven dat er verstrekkende maatregelen nodig zijn, hebben de onderwijsbonden in de week van 11 t/m 15 maart opgeroepen tot acties die ten slotte uitmonden in een algehele staking van het onderwijs op vrijdag 15 maart.

Vanuit OPRON, het bestuur van de Wim Monnereauschool, vindt u in de bijlage een brief hierover.

De stakingsbereidheid van de teams van het SO en SBO is hoog. Dat betekent dat het merendeel van de teamleden op 15 maart staakt en dat de leerlingen die dag niet op school kunnen komen.

Steeds meer leerkrachten en ouders steunen de komende acties. Kunnen wij ook op uw steun rekenen?

Namens het team van de WMS,

Peter Roosendaal, teamleider a.i.

Of klik hier voor meer informatie.